Co powiecie na przekąskę z odrobiną pikanterii? Spróbujcie naszego pysznego musu z mango. Pikantny sos będzie doskonałym uzupełnieniem wafli mini, które możecie chrupać do woli. Szykuje się filmowy wieczór? Spotkanie ze znajomymi? A może po prostu macie ochotę na coś dobrego? Wafle mini z naszym musem to jest to!

Składniki:

  • Wafle ryżowe mini Sonko fit (z buraczkiem, marchewką, chią, algami morskimi lub wiesiołkiem)
  • 1 dojrzałe mango
  • kilka liści świeżej kolendry
  • kilka liści świeżej mięty
  • 1 mała czerwona cebula
  • 1 mała papryczka chilli
  • sok z 1/2 limonki
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

1. Mango przekrawamy na połówki, wydrążamy miąższ i miksujemy.

2. W mała kostkę kroimy czerwoną cebulę i chili. Zioła siekamy.

3. Wszystkie składniki dipu umieszczamy w misce, zalewamy sokiem z limonki, odrobiną oliwy, soli i mieszamy.

4. Dip podajemy z waflami.

Smacznego!

Author: Redakcja