Z nami zdrowo
Zaloguj się

Logowanie

Nazwa użytkownika *
Hasło *
Pamiętaj mnie
Zaloguj się za pomocą konta
Smaczne inspiracje 2018-11-14

Sałatka do pracy z Multigrano Express Lunch

Pyszne, proste danie, które uratuje Cię podczas długiego dnia w pracy! To sałatka z miksem kasz:

... Czytaj więcej...

Poznajcie naszą burgerową propozycję inną niż wszystkie! Wege burgery z kaszy jaglanej i buraczków zachwycają smakiem i wyglądem! Kto się skusi?

Jesienne musli domowej roboty to absolutny hit! Pachnie doskonale, zachwyca smakiem i aromatem, a frajda z jego przygotowania jest ogromna. Zobaczcie jak niewiele potrzeba, aby umilić sobie jesienne poranki!

Uwielbiam łososia i uwielbiam jego połączenie z koperkiem. Lubię też suszone pomidory, a tam gdzie suszone pomidory, koniecznie muszą znaleźć się oliwki. Gdyby dodać do tego czarny ryż jaśminowy, powstaje pyszne, pożywne i bardzo sycące danie, które z powodzeniem możemy zjeść na ciepło lub na zimno zapakowane w lunchbox. Zachęciłam was?

Czy u Was także jesień pachnie pieczonymi jabłkami? My uwielbiamy ten aromat, który roznosi się przyjemnie w mieszkaniu, kiedy w piekarniku rumienią się pyszne jabłuszka z cynamonem i bakaliami. Tak wygląda jesienna magia w naszym wydaniu.

Uwielbiam jesień. Między innymi za ciepłe swetry, wieczorne kakao i …dynię! W szczególności dynię Hokkaido, ponieważ wyróżnia ją intensywniejszy, słodszy smak, jej kolor oraz to, że nie trzeba obierać jej ze skóry, co gwarantuje oszczędność czasu. Sezon na dynię właśnie trwa, a ja przychodzę do Was z pomysłem na jej wykorzystanie. Placuszki, które stworzyłam przypadły do gustu zarówno tym najmłodszym, jak i nieco starszym. Są rewelacyjne, ponieważ świetnie smakują na ciepło i na zimno, a dodatkowo są bardzo sycące i zdrowe! Czego chcieć więcej? Zapraszam!

Czas na połączenie idealne - kaszy gryczanej i pieczarek! Przepis jest prosty, klasyczny i szybki. A czy jest smaczny? Czekamy na wasze opinie w komentarzach!

Składniki:

  • 1 woreczek ugotowanej kaszy gryczanej marki Risana
  • 8 pieczarek
  • 1 cebula
  • sól i pieprz
  • 1 jajko
  • olej

Przygotowanie:

Cebule kroimy w drobną kostkę i przysmażamy na złoto na oleju roślinnym.

Kaszę gryczaną gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odkładamy do wystygnięcia. Pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach.

Przekładamy składniki do miski, dodajemy jajko, sól i pieprz, dokładnie mieszamy.

Rozgrzewamy na patelni olej, z powstałej masy układamy średniej wielkości placki i smażymy do zarumienienia z każdej strony. Podajemy z posiekaną pietruszką.

Strona używa plików cookies, aby ułatwić Tobie korzystanie z serwisu oraz do celów statystycznych. Więcej informacji