Czasami każdy z nas ma ochotę na małe, słodkie co nieco. Aby jednak nie sięgać po pełne cukru produkty ze sklepowych półek, zachęcamy do skosztowania słodkości z kaszy jaglanej. Nasze kulki mocy smakują wyśmienicie i możecie je posłodzić tak, jak tylko lubicie. Są świetne!

Czas przygotowania: ok. 45 minut + czas schłodzenia
Poziom trudności: łatwe

Składniki (na ok. 30 sztuk):

  • 100 g kaszy jaglanej marki Risana
  • 500 ml mleka kokosowego
  • pół szklanki mielonych migdałów
  • 1 szklanka wiórków kokosowych
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 2 łyżki miodu

[/col][col-7]

Sposób przygotowania:

Kaszę upraż na gorącej patelni kilka minut, od czasu do czasu potrząsając. Następnie umieść ją w sicie i przelej wrzątkiem. Tak przygotowaną kaszę przełóż do garnka i zalej mlekiem kokosowym. Po zagotowaniu mleka zmniejsz ogień i garnek przykryj. Gotuj około 15 minut często mieszając. Ugotowaną kaszę zostaw pod przykryciem na około 15-20 minut. Gotową kaszę wymieszaj ze mielonymi migdałami, wiórkami kokosowymi, olejem i miodem. Z takiej masy lep kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczaj je we wiórkach kokosowych. Schłodź w lodówce w szczelnym pojemniku i zajadaj się nimi do woli!

Author: Redakcja