Prosty i smaczny obiad pełen letnich smaków.
 

Składniki:

  • kasza jęczmienna marki SONKO ok. 200 g
  • duża cebula
  • świeży lub mrożony groszek
  • kilka małych marchewek
  • kilka różyczek brokuła
  • połowa małej cukinii
  • rukola
  • jajka
  • pół łyżeczki oregano
  • pół łyżeczki bazylii
  • sól i pieprz
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie:

Kaszę jęczmienną należy ugotować w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do dużego garnka lub na patelnię wlewamy odrobinę oliwy, dodajemy cebulkę pokrojoną w kostkę, cukinię, marchewki i różyczki brokuła. Całość przysmażamy, następnie dodajemy groszek oraz kaszę. Danie przyprawiamy solą, pieprzem, bazylią i oregano. Na osobnej patelni smażymy jajko sadzone. Kaszę z warzywami przekładamy na talerz, posypujemy świeżą rukolą i układamy na niej jajko sadzone.

Author: Redakcja