Składniki:
100 g kaszy jaglanej marki Risana
1 jajo
1 cebula
pół łyżeczki mielonej papryki
garść posiekanej kolendry z natka pietruszki
sól, pieprz
cukinia
tarty parmezan
oliwa
pomidorki koktajlowe
bułka tarta


Przygotowanie
Kaszę gotujemy o 10 min dłużej niż instrukcja na opakowaniu.
Na patelni podsmażamy drobno pokrojoną cebulę. Wystudzoną kaszę wsypujemy
do miski, dodajemy przyprawy i mieszamy.
Następnie do kaszy dodajemy przestudzoną cebulę, jajko i posiekane zioła. Całość
mieszamy.
Z gotowej masy formujemy kotlety. Każdy obtaczamy w bułce tartej i smażymy na
złoty kolor.
Z cukinii obieraczką do warzyw wykrawamy wąskie pasma przypominające
makaron. Układamy cukiniowy makaron na talerzu, obficie skrapiamy oliwą,
przyprawiamy solą, pieprzem i tartym parmezanem. Na gorze makaronu układamy
jaglane kotlety. Całość dekorujemy świeżymi ziołami i pomidorkami.
Smacznego!

Author: Redakcja