Pyszny i delikatny budyń jaglany to smak, który kojarzy się z beztroskim dzieciństwem, zapachem świeżych owoców i słodkościami, które można pałaszować bez limitu! Spróbujcie koniecznie!

Czas przygotowania: ok. 20 minut

Poziom trudności: łatwe

Składniki:

  • 1 torebka kaszy jaglanej marki Risana
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka soku pomarańczowego
  • 2 łyżki miodu
  • garść borówek, malin lub truskawek
  • mięta
  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź, wyjmij z woreczka, przełóż do garnka. Następnie do kaszy wlej mleko, przykryj i gotuj ok. 8 minut, aż kasza wchłonie cały płyn. Miękką kaszę przełóż do miseczki, dodaj sok, 1 łyżkę miodu i długo miksuj do uzyskania idealnie gładkiej konsystencji. Gotowy budyń przełóż do miseczek. Na wierzch ułóż owoce i miętę. Całość polej miodem i posyp cukrem pudrem. Smacznego!

Author: Redakcja