W ramach naszej strony wykorzystujemy pliki cookies w celu ułatwienia i ulepszenia korzystania ze strony. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisywane w pamięci Twojego urządzenia.
Ponadto, po wyrażeniu przez użytkownika zgody, pliki cookies są wykorzystywane dla celów statystycznych i reklamowych. Po wyrażeniu zgody w każdym czasie możesz wyłączyć stosowanie plików cookies dla tych celów przez dokonanie zmiany ustawień Twojej przeglądarki lub wysłanie wiadomości na adres: iod@sonko.pl
Więcej informacji na temat plików cookie można znaleźć w naszej polityce prywatności. Dowiedz się więcej
Na pewno nie raz naszła was ochota na coś słodkiego. A kiedy powiem Wam, że propozycja, z którą do Was dzisiaj przychodzę jest dodatkowo lekka, pożywna, zdrowa i smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno to skusicie się? Mam nadzieję, bo przepis jest obłędny! Moi drodzy, dzisiaj na deser letnie owoce pod owsianą kruszonką!
Mamy wśród nas hummusoholików? ;) My uwielbiamy te cudowne, kremowe i aromatyczne pasty! Tym razem zamiast cieciorki użyliśmy do ich przygotowania kalafiora. Co Wy na to? Koniecznie spróbujcie! Jest pysznie!
Dzisiaj zapraszam Was na lekką propozycję obiadową! O czym mowa? Cukinietti z kurczakiem i nerkowcami. Cukinietti? Tak po prostu nazwałam spaghetti z cukinii.
Słoneczne dni rozpieszczają nas w te wakacje rozkosznie, ładując wspaniałą energią. Nie wiem jak Ty ale ja jestem zachwycona każdego dnia. Zwłaszcza kiedy buszuję po straganach ze świeżymi owocami i warzywami. Kolory, aromat, piękne kształty, zachęcają do Zakupów, a co za tym idzie do tworzenia w kuchni fantastycznego, letniego menu. Efektem tego jest doskonałe samopoczucie, które nawet w obliczu problemów z kręgosłupem nie umknęło w siną dal. Czuję się lekka, radosna i tryskam energią.
Zero waste ma mocne wejście w tym roku, coraz więcej hasztagów na Instagramie i okładki w gazetach. Idea życia, w którym jest miejsce na planowane świadome zakupy, niewyrzucanie jedzenia i ograniczanie śmieci zyskuje kolejnych fanów, co widać w statystykach informujących o zainteresowaniu tematem. Zero waste, choć brzmi bardzo modnie i z dumą wkracza na salony ma jednak dość odległy rodowód. Już bowiem nasze babcie były prekursorkami takiego stylu życia i miały genialne patenty na domowy recykling.
Każda z nas pragnie czuć się lekko i świeżo, szczególnie latem. Gdy temperatury znacznie wzrastają, nie mamy ochoty na ciężkie potrawy i godziny spędzone w kuchni. Dzisiejsza propozycja, z którą do Was przychodzę jest lekka, świeża i owocowa! A to, co w niej najlepsze to przygotowanie, które zajmuje 5 minut!