Jak ugrillować perfekcyjny stek? 

Składniki:

100 g ryżu basmati marki Risana 2 steki wołowe
sos
1 łyżka oleju

4 łyżki sosu sojowego 2 łyżki miodu
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka imbiru ryż

1 łyżeczka garam masala łyżka masła
czarny sezam
sól, pieprz
oliwa

Przygotowanie:

Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ugotowany mieszamy z garam masala, łyżką masła i zostawiamy pod przykryciem.

Wszystkie składniki sosu umieszczamy w misce mieszamy i zalewamy nimi steki wołowe.

Mięso w misce wsadzamy do lodówki na min godzinę. Następnie grillujemy na rozgrzanej patelni po 2 min z każdej strony.

Steki podajemy z aromatycznym ryżem basmati.

Smacznego!

Author: Redakcja