Z nami zdrowo
Zaloguj się

Logowanie

Nazwa użytkownika *
Hasło *
Pamiętaj mnie
Zaloguj się za pomocą konta
Lifestyle 2018-11-13

Jesienne latawce

Jesień zjawiła się prawie niepostrzeżenie bo nadal jest ciepło i przyjemnie chociaż coraz częściej

... Czytaj więcej...

Jesień ma swoje wymagania. Bywa kapryśna i nieznośnie siąpi deszczem. Jeśli jest w lepszym nastroju, pozwala łaskawie przebić się promieniom słońca. Zawsze chce, by szurać pod stopami liśćmi, które z premedytacją zrzuca z drzew. Lubi łobuzerskie skoki przez kałuże i mobilizuje do wyciągania z zakamarków szafy szalików. W sumie to nie ma co na nią narzekać. Potrafi zachwycać kolorami pełnymi uroku i wyraża zgodę na szaleństwo w kuchni. To pora, gdy w jadłospisie zaczynają rządzić aromatycznie rozgrzewające dania.

Uwielbiam łososia i uwielbiam jego połączenie z koperkiem. Lubię też suszone pomidory, a tam gdzie suszone pomidory, koniecznie muszą znaleźć się oliwki. Gdyby dodać do tego czarny ryż jaśminowy, powstaje pyszne, pożywne i bardzo sycące danie, które z powodzeniem możemy zjeść na ciepło lub na zimno zapakowane w lunchbox. Zachęciłam was?

Uwielbiam jesień. Między innymi za ciepłe swetry, wieczorne kakao i …dynię! W szczególności dynię Hokkaido, ponieważ wyróżnia ją intensywniejszy, słodszy smak, jej kolor oraz to, że nie trzeba obierać jej ze skóry, co gwarantuje oszczędność czasu. Sezon na dynię właśnie trwa, a ja przychodzę do Was z pomysłem na jej wykorzystanie. Placuszki, które stworzyłam przypadły do gustu zarówno tym najmłodszym, jak i nieco starszym. Są rewelacyjne, ponieważ świetnie smakują na ciepło i na zimno, a dodatkowo są bardzo sycące i zdrowe! Czego chcieć więcej? Zapraszam!

Nie masz co zrobić z owocami i warzywami, które czekają coraz bardziej niecierpliwie w Twojej kuchni na wykorzystanie? Ususz je i podaruj im nowe, zupełnie inne życie. To jedna z najlepszych metod niemarnowania, idealna do wypróbowania jesienią, gdy na targach dominują naturalnie doskonałe produkty. Bez szkody dla ich wartości, można nadać im zaskakującego charakteru.

Zdarza Wam się, że macie ochotę na coś słodkiego, a jednocześnie zdrowego? Coś, co wymagałoby niewielkiego nakładu sił i czasu? W takim wypadku ten deser, czy też ciasto ryżowe, sprawdzi się rewelacyjnie, ponieważ do jego przygotowania nie potrzebujecie nawet miksera! Robi się je ekspresowo, a zapewniam, że składnik bazowy-ryż- każdy znajdzie w swojej kuchni. Zapraszam więc!

Uwielbiam smak kokosowy i uwielbiam prostotę. Gdy najdzie mnie ochota na coś pożywnego, a jednocześnie słodkiego sięgam po nieskomplikowane w przygotowaniu propozycje, które spełnią te wymagania. Tym razem przychodzę do Was z kokosowym deserem ryżowym. Jest przepyszny!

Strona używa plików cookies, aby ułatwić Tobie korzystanie z serwisu oraz do celów statystycznych. Więcej informacji